PRESTANITE DA PUŠITE: Naučnici dokazali da je ovo najbolji način da ostavite cigarete!

Advertisement

zdravlje

Foto: Pixabay

Rezultati studije koja je sprovedena na Oksfordu pokazuju da je naglo ostavljanje cigareta stvarno najbolji način da zaista i prestanete da pušite!

Tokom istraživanja, naučnici su došli do saznanja da pušači koji preseku sa pušenjem imaju čak 25 odsto veće šanse da posle četiri nedelje i dalje ne puše, ali i 42 odsto više šansi da ne puše ni kroz narednih šest meseci. To, nažalost, ne važi za one koji su postepeno prestajali da puše pre nego što su konačno i prestali.

[adsenseyu5]

Naime, objašnjenje se krije u tome što su osobe koje su smanjivale broj popušenih cigareta teže odlučile da definitivno prestanu, a ta praksa ujedno i pojačava potrebu za cigaretama. Ipak, ako pak prelomite da pušite onda se odmah mirite sa tim da cigarete neće biti deo vašeg života u narednom periodu. Također, mentalno će vam biti lakše i vaše telo neće tražiti nikotin.

SAD: Rusija se meša u sve, jer je ekonomski slaba i ima malu vojsku

Godinu pošto prestanete da pušite rizik od kardiovaskularnih bolesti se smanjuje za 50 odsto, a deset godina pošto prestanete da pušite i rizik od upale pluća.

(Skandalozno.rs/Dnevno.rs/izvor: Fokus.ba)

[adsenseyu2]

Budite prvi sa komentarom na članku "PRESTANITE DA PUŠITE: Naučnici dokazali da je ovo najbolji način da ostavite cigarete!"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.