Proverite da li se i vi tuširate u potpuno pogrešno vreme (INFO)

Kada se kupate?

Pitali smo vas: Da li se tuširate ujutru ili uveče? I većina vas, skoro 80 odsto se kupa uveče. Iako ste ubeđeni da radite pravu stvar, samo da znate da grešite, bar tako kažu lekari.

-Ako se kupate ujutru, koža će brže obnoviti prirodni sloj koji se ujutru stvara – rekla je Gordana Isailović, dermatolog.

Ona dodaje da ne treba koristiti sapun svaki dan i preporučuje kupke na bazi ulja, u kombinaciji sa mlekom za negu kože.

– Ukoliko se kupate uveče, bilo bi dobro da namažete kremu za negu – rekla je doktorka Isailović.

Ako ste mislili da ćete partneru biti privlačniji uveče u krevetu sveže okupani i mirsni, možda i grešite.

Doktorka Isailović je objasnila da se feromoni koji nastaju da bi privukli partnera uklanjaju tuširanjem. Da bi nadoknadili izgubljeno, moramo da ih zamenimo veštačkim aromama. Te arome mogu, a i ne moraju da deluju na partnera.

Specijalista opšte prakse, doktorka Nevenka Dimitrijević je objasnila da je čistoća pola zdravlja. Ona savetuje da se treba tuširati što češće. Ali lično se i sama tušira ujutru. Time se otklanja skloj toksina koji je izašao na površinu kože i koji može stvoriti probleme i neprijatne mirise.

Znači, tuširanje jednom dnevno je svakako poželjno.

Ono što nije dobro je preskakanje ove higijenske navike.

A statistika za higijenu u Srbiji je surova – tek nešto više od polovine ljudi se redovno kupa. Dakle, bolje ikad, nego nikad!

(žena blic)

[adsenseyu4][adsenseyu4]

Budite prvi sa komentarom na članku "Proverite da li se i vi tuširate u potpuno pogrešno vreme (INFO)"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.