PROVODITE DANE U NESNOSNIM BOLOVIMA: Jednostavna vežba za opuštanje mišića vrata

bol

Foto: printscreen/youtube

Vrat je pre svega važan zbog održavanja ravnoteže jer su mišići ovog dela tela sposobni da tokom čitavog dana pružaju potporu glavi koja je teška 4,5 do 5 kilograma. Zbog toga su bolovi u vratu usled premora, koji se javljaju najčešće u večernjim satima apsolutno apsolutno uobičajena stvar.

Usled velikog umora dešava se da ne vidimo najjasnije pa zbog toga istežemo vrat ka napred uz karakteristične trzaje. Ovakvi pokreti mogu da gotovo da udvostruče težinu glave, što dodatno opterećuje mišiće.

Istezanja vrata mogu biti duga i do 10 centimetara a u tim trenucima ljudski vrat trpi opterećenje i do 15 kilograma. Dolazi do naprezanja pa su povrede i te kako moguće.

[adsenseyu5]

Zbog toga vam savetujemo blage vežbe za jačanje vratnih mišića i smanjivanje premora koji nam je dobro poznat pogotovo na kraju dana.

Nagnite glavu ka napred i pokušajte blagim pokretima da istežete vrat poput kornjače, naizmenično 5 sekundi napred i 5 sekundi nazad. Tokom vežbe dišite duboko i polako u ritmu istezanja.

Pokreti koji se ponavljaju naizmenično su korisna vežba, ne samo radi jačanja već i zbog oporavka mišića koji regulišu položaj glave.

(Skandalozno.rs/Izvor:D.K.,Dnevno.rs)

[adsenseyu1]

[adsenseyu2]

Budite prvi sa komentarom na članku "PROVODITE DANE U NESNOSNIM BOLOVIMA: Jednostavna vežba za opuštanje mišića vrata"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.