Reklama zbog koje ćete poželeti da ostavite pušenje – VIDEO

Ilustracija

foto-ilustracija: pixabay.com

Pušači znaju koliko je teško uspešno se rešiti cigareta, ali na to bi vas možda mogla podstaći nova reklama koju je objavio Zavod za javno zdravstvo Engleske (PHE) u sklopu svoje antipušačke kampanje.

U videu je prikazano kako razni otrovi iz cigarete ulaze u krv i šire se telom uzrokujući oštećenja svih organa.

“Ljudi znaju da pušenje oštećuje pluća, ali malo je njih upoznato s činjenicom da otrov takođe dolazi do drugih organa. Naša nova televizijska reklama pokazuje kako svaka cigareta šalje otrovne hemikalije u krvotok u nekoliko sekundi. Na ovaj način pokušavamo da podstaknemo sve pušače da jedna od njihovih novogodišnjih odluka bude prestanak pušenja”, rekao je Džon Njuton iz Zavoda za javno zdravlje Engleske.

Pušenjem svake cigarete u telo unosimo preko četiri hiljade raznih hemikalija od kojih su čak 70 dokazani uzročnici raka.

“Pušenje uzrokuje oštećenje unutrašnjih organa i kostiju i povećava šanse za obolevanje od raznih bolesti uključujući rak pluća, kostiju, bubrega, usta i probavnog trakta. Dobra vest je da bez obzira koliko dugo ste pušač, prestankom pušenja u kratkom roku smanjujete taj rizik”, objasnila je doktorka Daun Harper.

(Skandalozno.rs, Izvor: index.hr)

Budite prvi sa komentarom na članku "Reklama zbog koje ćete poželeti da ostavite pušenje – VIDEO"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.