SAN nam pomaže da izgubimo višak kilograma: Evo kako…

jastuk

foto: pixabay.com

Verovali ili ne, dobar san nam pomaže da izgubimo višak kilograma!

Ukoliko se borite sa viškom kilograma, verovatno svako jutro prekorevate sebe što ponovo niste uplatili treninge i što redovno preskačete preko patika, umesto da ih obujete i odete na trčanje.

Činjenica je da će nam trening i zdrava ishrana pomoći da izgubimo višak kilograma koji nas muče, ali lekari kažu da je najvažniji saveznik u ovoj situaciji zapravo san.

Naime, istraživanja pokazuju da nepravilan san utiče na to da postajemo gojazni. Ukoliko kasno ležete i rano ustajete, očekujte da vam se masne naslage brže talože.

[adsenseyu5]

Zato, savetuje se da svakog dana odspavate minimum sedam sati kako bi vaša linija bila savršena, jer zdrav san vam pomaže kod sledećih stvari:

Smanjuje želju za nezdravom hranom

Potrebno je dosta volje da pre pojedete salatu umesto pice. Ukoliko se niste naspavali, vaš organizam će pre da traži brzu hranu i mnogo ugljenih hidrata kako bi vas održao na nogama. Ukoliko ste dobro spavali, salata i vitamini će vam biti primamljiviji i dovoljni da vas održe tokom dana. Takođe, naspavan mozak će racionalnije razmišljati, te će svesno posegnuti za zdravijom hranom, tvrde naučnici.

Osećaj energije ne jenjava

Zdrav san će uticati da se vaše telo oseća bolje i imaćete više energije. Ukoliko se niste naspavali, nivo hormona u vašem organizmu biće nestabilan, te će vaš organizam tražiti da stalno grickate nešto, što će na kraju dovesti do toga da taložite kilograme.

 

Volja za dijetom neće proći

Naspavani ljudi su bolje raspoloženi i lakše ispunjavaju svoje životne ciljeve. Ne samo da vas ujutru neće mrzeti da namestite krevet, već ćete biti voljni i da se pridržavate striktnog režima ishrane koji vaša dijeta propisuje.

[adsenseyu1]

Gde je snaga, tu su i vežbe

Ukoliko ste odmorni, vaše telo će imati snage i da vežba. Zato nemojte da se iznenadite ukoliko ovog puta zaista i obujete patike i odete na trčanje. Naime, imaćete potrebu da se oslobodite viška energije, te ćete naterati sebe da počnete da “zujite”. Da li ćete se energije rešiti treningom ili generalkom stana, na vama je. U svakom slučaju gubićete kalorije.

I san troši kalorije

Ne zaboravite da tokom sna gubite 50 do 100 kalorija. Što duže spavate, to više kalorija sagorevate. Razlog ovome je što je vaš mozak aktivan čak i kad mislite da nije, i “crpi” iz vašeg organizma. Dobro je što crpi kalorije.

(Skandalozno.rs, Izvor: alo.rs)

[adsenseyu2]

Budite prvi sa komentarom na članku "SAN nam pomaže da izgubimo višak kilograma: Evo kako…"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.