SEME KOJE LEČI RAK: Semenka koja čini čuda u organizmu!

seme

Foto: Pixabay

Čia seme sadrži omega masti, proteine, antioksidanate i dijetalna vlakana. Ima blagu aromu oraha, a pošto upija tečnost, idealno je za hidrataciju i osećaj sitosti koji će trajati satima.

Maje i Inke su se s poštovanjem odnosile prema ovom malom, ali hranljivom semenu. Zapravo ‘ Chia ‘ je reč Maja koja znači „snaga“ . Naći ćete mnogo snage u Čia semenkama , koje sadrže pregršt hranljivih materija.

 Čia Seme je odličan izvor zdravih esencijalnih masnih kiselina – sadrži osam puta više omega- 3 masnih kiselina od lososa. Čia seme sadrži i Omega 6 masne kiseline, antioksidante (samo jedan gram Čia semena bogatiji je antioksidantima čak četiri puta više od svežih borovnica) i proteine koji su i te kako bitni za vaše zdravlje.

Studije su pokazale da konzumiranje čia semena takođe utiče na zdravlje kose i noktiju shodno činjenici da je čia veliki izvor proteina (20%).

Čia semenke su takođe izvor najlakše svarljivih biljnih proteina, odličan su izvor dijetalnih vlakana, bogate su vitamina, mineralima , aminokiselinama, i antioksidantima. Čia seme je odlično za regeneraciju kože, ali i sagorevanje masti, jača organizam i pozitivno utiče na organe za varenje.

Nutricionisti se slažu da je čia seme jedno od najboljih koje možete da konzumirate ukoliko se osećate slabo, bez energije, jer utiče na rad mišića i oslobađa energiju u vašem telu pa ga često koriste sportisti. Ovo seme sadrži i 37 % prehrambrenih vlakana koji podstiču rad creva.

Uzmi ili ostavi: Zapad stavio Vučiću ponudu na sto

Dijeta, odnosno striktna ishrana bazirana na konzumiranju ovog semena se pokazala sjajnom u lečenju raka debelog creva, kao i prevencija od raka.

(Skandalozno.rs/Izvor: Novi.ba)

Budite prvi sa komentarom na članku "SEME KOJE LEČI RAK: Semenka koja čini čuda u organizmu!"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.