Stimulacija MOZGA: Razvijena revolucionarna tehnika za lečenje DEPRESIJE! – VIDEO

Nova metoda

foto: print screen/you tube.com/Happening Tv

Revolucionarna terapija magnetnim talasima dala je obećavajuće rezultate posle ispitivanja koja su pokazala da ova metoda može pomoći u 70 odsto slučajeva.

Tehnika se zada koristi kao alternativa lekovima i individualnim razgovorima u vidu tretmana.

Postupak, koji je već u širokoj upotrebi u Sjedinjenim Američkim Državama, nedavno je usvojila Nacionalna zdravstvena asocijacija u Britaniji, prateći iznenađujuće rezultate kliničkih ispitivanja koji pokazuju da se simptomi depresije koji se nisu uklonili drugim vidom lečenja, ovim tretmanom drastično smanjuju.

Istraživanja su takođe pokazala da terapija može redukovati simptome anoreksije, dugotrajnih neuroloških tegoba, zavisnosti od narkotika, fibromijalgije, opsesivno kompulsivnog poremećaja i post-traumatskog sindroma.

[adsenseyu5]

– Ovaj tretman je dao nadu ljudima koji su je izgubili, jer medicina nije imala rešenja za njihovu depresiju a antidepresivi nisu delovali adekvatno na većinu. Iz perspektive pacijenata smo videli rezultate koji menjaju život i to kod ljudi koji su depresivni deceniju ili više. Vidimo pacijente koji su toliko depresivni da jedva govore, gde nema kontakta očima, bukvalno ne funkcionišu. Posle četiri nedelje tretmana se smeju, govore i budu nasmejani. To je prilično neverovatno – kaže vodeći psihijatar i direktor NHS Fondacije, doktor Aleks O’Nil-Ker.

Naučnici veruju da ovo podstiče određeno područje mozga da se “rekonektuje i uspostavlja i razmnožava nove veze” u cilju ponovnog pravilnog funkcionisanja, piše Sandej Ekspres.

(Skandalozno.rs, Izvor: dnevno.rs)

[adsenseyu2]

Budite prvi sa komentarom na članku "Stimulacija MOZGA: Razvijena revolucionarna tehnika za lečenje DEPRESIJE! – VIDEO"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.