STRUČNJACI SAVETUJU: Koristite HIMALAJSKU SO u svakodnevnoj upotrebi

so

Foto: Pixabay

Iako je morska so na boljem glasu od obične bele, rafinisane, stručnjaci su i u nju počeli da upiru prstom zbog zagađenja u moru i hvale isključivo himalajsku

Iako je morska so na boljem glasu od obične bele, rafinisane, stručnjaci su i u nju počeli da upiru prstom zbog zagađenja u moru i hvale isključivo himalajsku.

[adsenseyu5]

Kao argumente navode podatak da je najčistija i najzdravija, jer se vadi iz nezagađenog područja Himalaja. Roze je boje zbog gvožđa, a sadrži 84 elementa koja se nalaze i u našem organizmu, što znači da telo snabdeva svim potrebnim mineralima.

more

Foto: Pixabay

Brže se vari i ne podiže krvni pritisak, koristi se u manjoj količini od obične soli jer ima jači ukus. Osim toga, sprečava dehidrataciju, reguliše nivo šećera u krvi, ubrzava metabolizam, umiruje grčeve u mišićima, poboljšava cirkulaciju, pomaže kod vaskularnih oboljenja… Dobra je za relaksaciju, čisti telo od toksina i oslobađa od stresa kada se doda u kupku sa toplom vodom. Na isti način ublažava prehladu i smanjuje bolove izazvane artritisom.

(Skandalozno.rs/Dnevno.rs/Izvor:Novosti)

[adsenseyu2]

[adsenseyu1]

Budite prvi sa komentarom na članku "STRUČNJACI SAVETUJU: Koristite HIMALAJSKU SO u svakodnevnoj upotrebi"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.