STRUČNJACI UPOZORAVAJU: Ako u organizam unesete PREVIŠE ovog vitamina zdravlje vam se može POGORŠATI!

tablete

Foto: Pixabay

Unošenje previše ovog vitamina izaziva mučninu i slabost.

Vitamin D naše telo proizvodi prilikom izlaganja kože Sunčevim zracima, a upravo izostanak takve mogućnosti zimi navodi mnoge ljude na uzimanje njegovog dodatka kako bi se u telu zadržala dovoljna količina tog vitamina.

Ipak, uzimanje vitamina D u dodatnom obliku nije dobra ideja, nego štaviše može da bude čak i opasno, upozoravaju stručnjaci.

[adsenseyu5]

Iako se nivo vitamina D u telu tokom tmurnih zimskih meseci smanjuje, dodatak vitamina D bi trebalo da uzimate samo u konsultaciji sa lekarima, objavila je jedna nemačka farmaceutska kuća, piše Express.hr.

Ona upozorava da previše vitamina D može da izazve prekomernu žeđ, povećani poriv za mokrenjem, mučninu i slabost. Među prirodnim izvorima vitamina D nalazi se masna riba, žumanac, crveno meso i mlečni proizvodi.

Ukrajinski oligarh pokušao da OPRAVDA ćerku koja je automobilom usmrtila šestoro ljudi – VIDEO

Osim hrane bogate namirnicama koje sadrže visok nivo vitamina D, pogodne su i šetnje tokom zimskih sunčanih dana. Nedostatak vitamina D utiče na slabljenje kostiju i može da dovede do osteoporoze.

(Skandalozno.rs/Dnevno.rs/Izvor: Alo)

[adsenseyu2]

Budite prvi sa komentarom na članku "STRUČNJACI UPOZORAVAJU: Ako u organizam unesete PREVIŠE ovog vitamina zdravlje vam se može POGORŠATI!"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.