Sukob mišljenja: Zašto su klasična i alternativna medicina tako žestoko suprotstavljeni?

Sukob mišljenja

Autori sajta wddty.com ističu da je alternativna medicina rešenje čak i za najteže bolesti, poput kancera i ptičjeg gripa.

Silikoni mogu da izazovu retku vrstu raka dojke, brokoli ublažava najteže simptome autizma, alternativnim tretmanima mogu se lečiti retke vrste tumora, voće znatno poboljšava koncentraciju i kreativnost. Ovo je samo deo tvrdnji koje se mogu naći na sajtu Šta vam doktor nije rekao (www.wddty.com).

Autori sajta, naime, pišu da se istraživači plaše da silikoni mogu da izazovu retku vrsta raka dojke, koji je poznat kao ALCL i koji je nekad isključivo dovođen u vezu s limfnim žlezdama, ali je poslednjih nekoliko godina registrovan 71 slučaj ove vrste tumora u dojkama. S druge strane, govore i o dobrobiti od brokolija kod autistične dece.

– Neki od najtežih simptoma autizma mogu se svesti na minimum ako se jedu klice brokolija. U tom slučaju autistična deca komuniciraju bolje, a poboljšavaju se i njihove verbalne sposobnosti – navodi se na sajtu.

Zanimljiva je i tvrdnja da nas od nekoliko virusa gripa može zaštiti malo poznata kineska biljka orlovi nokti. Ako se koristi čaj ili supa od orlovih noktiju, učinak je isti kao da smo primili vakcinu.

– Orlovi nokti su prvi prirodni proizvod koji direktno cilja na viruse poput H1N1, španskog gripa i H5N1 ili ptičjeg gripa, kao i sezonskog virusa gripa.

Pomenuti sajt otkriva i da se alternativni tretmani mogu koristiti za lečenje retkih vrsta kancera, kod kojih ne pomaže zvanična medicina.

– Retke vrste raka čine 20 odsto svih slučajeva tumora – prenosi sajt Šta vam doktor nije rekao.

Ukoliko imate metabolički sindrom (skup poremećaja koji obuhvata gojaznost, povišen krvni pritisak, povećane trigliceride…), sajt www.wddty.com tvrdi da vam može pomoći mediteranska dijeta sa ekstraktima devičanskog maslinovog ulja ili orasima.

– Metabolički sindrom može dovesti do dijabetesa i bolesti srca, a kod 28 odsto onih koji su na mediteranskoj dijeti duže od pet godina pokazalo se da imaju manje šanse da obole od srčanih bolesti ili da prerano umru.

 Dr Nikolić - Dr DragutinovićDr Nikolić – Dr Dragutinović

SUKOB MIŠLJENJA Alternativna i klasična medicina imaju različite stavove

DR NIKOLIĆ: NIJEDNA BILJKA NE LEČI KANCER
DR DRAGUTINOVIĆ: FITOTERAPIJA JAČA IMUNITET

Dr Srđan Nikolić, hirurg u Institutu za onkologiju i radiologiju Srbije, za Kurir kaže da rak ne može da se leči ničim drugim osim klasičnom medicinom.

– Nemoguće je lečiti rak alternativnom medicinom jer nikad, nijednom studijom, nije dokazano da je to moguće. Dokle god ne postoji naučni dokaz da je to moguće, nijedan lekar pacijentu neće preporučiti drugačiji način lečenja osim klasične medicine. To su samo iskustvene priče i nikad nisu naučno dokazane – kaže dr Nikolić i dodaje da nijednom naučnom studijom nije potvrđeno da silikoni izazivaju rak dojke.

S druge strane, specijalista interne medicine dr Zdenka Nikolić Dragutinović, koja se u okviru integrativne medicine bavi fitoterapijom i fungoterapijom (terapija biljkama i pečurkama), kaže da ima istine u tvrdnjama iznetim na sajtu Šta vam doktori nisu rekli.

– Naučno je dokazano da fitoterapija i fungoterapija podižu imunitet, leče metabolička oboljenja, šećer i sve vrste masnoća. Devičansko ulje i orasi imaju izuzetno korisno dejstvo na metabolizam. Samo 30 grama oraha dnevno ima mnogo bolji efekat nego terapeutici, koji imaju i nuspojave. I brokoli je ekstremno kvalitetna biljka – kaže dr Nikolić Dragutinović i dodaje da je protivnik silikona jer je to strano telo, koje može imati štetno dejstvo, a svedoci smo povećanja broja obolelih od raka dojke.

(Kurir)

1 komentar na "Sukob mišljenja: Zašto su klasična i alternativna medicina tako žestoko suprotstavljeni?"

 1. Представници лечења алтернативним путем, фитотерапије, акупресуре, акупунктуре,
  био енергије и других начина лече узрок болести за разлику од медицине која лечи последицу а са хемикалијама уништавају и имунолошки сист6ем човека заједно са изазивачем болести уместо да раде на јачању имунитета, што је правилнији приступ!
  Њих не занима човеков имунитет, већ их највише занима продаја антибиотика, цитостатика и осталих хемијских штетних лекова, док једно лече друго разбољевају, стварајући много гору болест него што је постојећа !!
  Размислите ко је овде у праву ?
  Медицина би све представнике алтернативе линчовала
  зарад профита !

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.