Svaki dan ste za računarom? Ovo su vežbe koje možete svakodnevno da radite kako biste poboljšali VID!

Ilustracija

Po ceo dan sedimo za računarom, i kada se zadubimo u neki zadatak ili tekst, zaboravljamo da trepćemo. Oči nam se suše, a vid kvari… Ipak, postoje vežbe koje možete svakodnevno da radite kako biste poboljšali vid.

1. Trepćite dva minuta. Ova vežba pomaže da regulišete krvnu cirkulaciju u oku.

2. Kružite glavom dok gledate napred. Prvo sa desna na levo, a onda od gore ka dole. Ovo takođe povećava krvnu cirkulaciju u očima.

3. Pogledajte na desno, onda polako na levo. Onda isto uradite u suprotnom pravcu.

4. Zatvorite oči i opustite se. Za mrak se veruje da jača fotoreceptorne ćelije u očima, što pomaže da se održi dobar vid.

5. Pomerajte svoj pogled u različitim pravcima. Pogledajte desno pa levo, gore pa dole, pogledom kružite pa pravite osmicu.

[adsenseyu4][adsenseyu4]

6. Zatvorite oči čvrsto na 5 sekundi, onda ih otvorite. Uradite to sedam puta. Ova vežba pomaže da odmorite očne mišiće i poboljšate krvnu cirkulaciju u očima.

7. Lagano pritskajte slepoočnice prstima na dve sekunde. Ponovite četiri ili pet puta. Ova vežba poboljšava protok intraokularni fluida.

8. Držite oči otvorene, i pogledom crtajte jednostavne geometrijske figure. Onda pređite na komplikovanije oblike.

9. Zatvorite oči i polako pomerajte očne jabučice gore i dole. Ponavljajte ovo pet do deset puta.

10. Stanite blizu prozora i fokusirajte pogled na nešto što je veoma blizu vašem licu. A onda na nešto što je najudaljenije prozoru. Ponovite vežbu 10 puta.

(bizlife.rs, foto: pixabay)

Budite prvi sa komentarom na članku "Svaki dan ste za računarom? Ovo su vežbe koje možete svakodnevno da radite kako biste poboljšali VID!"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.