Sve što je potrebno jeste prava kombinacija namirnica: Ovo su čudesni parovi

Ilustracija

foto-ilustracija: pixabay.com

Sve što je potrebno jeste prava kombinacija namirnica koje će zajedno postati izuzetno zdrave i efikasne.

Brokoli i paradajz – kada se kombinuju, izgleda da imaju impresivnu moć u borbi protiv raka. Naučnici su u studiji 2007. otkrili da ishrana koje sadrži 10% paradajza i 10% brokolija uzrokuje pad težine tumora prostate za 52%.

Beli luk i losos – takođe mogu smanjiti rizik od srčanih bolesti. Studija iz 1997. godine u American Journal of Nutrition testirala je efekte na muškarce sa visokim holesterolom i ukupni nivo holesterola i nivo LDL-a smanjili su se za 12,2% i za 9,5%

Kelj i bademi – kelj je pun vitamina E, koji pomaže našem imunitetu i štiti od raka i bolesti srca. Topljiv je u masnoćama, pa vam je potreban hranjivi izvor masnoća da bi se povećala apsorpcija. Bademi čine dobrog partnera.

Kurkuma i crni biber – Kurkuma sadrži snažane antioksidanse, kurkumin, koji ima protivupalno, antiseptičko i antibakterijsko delovanje. Ako se kombinuje sa biberom, poboljšava bioraspoloživost kurkumina za 1.000 puta.

Paradajz i maslinovo ulje – maslinovo ulje podiže antioksidativnu aktivnost likopena u paradajzu, dok se sa suncokretovim uljem ne vidi nikakav učinak.

Tamna čokolada i jabuke – imaju potencijal za poboljšanje zdravlja srčano-nervnog sistema. Jabuke sadrže flavonoidni kvercetin, koji deluje protivupalno, a kakao u tamnoj čokoladi bogat je antioksidansom koji pomaže u sprečavanju stvrdnjavanja arterija.

Zeleni čaj i crni biber –zeleni čaj već sadrži poseban antioksidans za koji se smatra da podstiče metabolizam i štiti od raka. Zbog ključne hemikalije u crnom biberu, poznate kao piperin, antioksidans u čaju je još efikasniji.

(Skandalozno.rs, Izvor: metro-portal.hr)

Budite prvi sa komentarom na članku "Sve što je potrebno jeste prava kombinacija namirnica: Ovo su čudesni parovi"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.