Tajna kineske tradicionalne medicine: Ključ MRŠAVLJENJA se nalazi u našim ušima

Simptom

foto-ilustracija: pixabay.com

Ako vam kažemo da se tajna mršavljenja možda nalazi u vašim ušima, verovatno biste pomislili da to nije tačno. Ili?

Ako se osvrnete na opštu ideju koja stoji iza takozvanih “ear seedsa“, odnosno ušnog semenja– što je zapravo samo naziv “wellness” tretmana koji je osmislila stručnjaka za akupunkturu, Šeri Goldstajn. Evo o čemu se ustvari radi.

Prema tradicionalnoj kineskoj medicini, različita područja naših ušiju povezana su s određenim organima i sistemom našeg tela. Stimulišući te delove uva možemo, tvrdi kineska medicina, izlečiti različite probleme u našem telesnom sistemu. I upravo je to središnja ideja aurikuloterapije, jedne od grana kineske medicine, koja se izvodi akupunkturom ili pomoću “ušnog semenja” od biljke vakarije, koje se postavljaju na ključne tačke uva pomoću lepljive trake.

Semenje tako ostaje na ušima i do pet dana (pritom se, možete normalno tuširati, spavati i obavljati sve ostale poslove), ali može se dogoditi da samo padne, zavisno od toga gde je i kako tačno smešteno.

Ali, zašto ljudi ovo uopšte rade? Čemu to služi? Pa, mnogi, veruju kako ovo “čudesno semenje“, ili postupak ako se sprovodi iglicama, može smanjiti glavobolje i bol u leđima, pa i izlečiti određene vrste zavisnosti i smanjiti želju za hranom. I baš se zato često koristi i kao vrsta tretmana mršavljenja.

Kad je reč o delotvornosti ovakve metode, odgovor na pitanje “Pomaže li zaista?” zapravo je – možda. Prema rezultatima studije sprovedene na Univerzitetu u Sao Paulu iz 2017. godine, vidi se kako je upravo ova terapija kod medicinskih sestara koje su učestvovale u studiji najdelotvornije smanjila anksioznost. Ali, aurikuloterapija iglama bila je delotvornija, nego ista terapija “ušnim semenjem”, jer je prilikom terapije iglama došlo do značajnijeg smanjenja stresa i anksioznosti kod spomenutih žena.

Iako naučnici nisu u potpunosti isključili mogućnost delovanja ovakve terapije semenjem, bilo na području mršavljenja ili konkretnog poboljšanja zdravstvenog stanja, potrebna su dalja istraživanja na ovu temu kako bi se njihova delotvornost dalje mogla dokazivati. Ili opovrgavati.

Do tada je možda sigurnije držati se akupunkture, naravno kod lekara koji je za nju obučen i koji zna kako se ona pravilno i sigurno obavlja.

(Skandalozno.rs, Izvor: telegraf.rs/purewow.com)

Budite prvi sa komentarom na članku "Tajna kineske tradicionalne medicine: Ključ MRŠAVLJENJA se nalazi u našim ušima"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.