Tečno blago: Evo kako se pravilno konzumira med

lek

foto: pixabay.com

Sve civilizacije su dobro poznavale i priznavale čudotvornu moć meda u ishrani i lečenju. Svi pčelinji proizvodi su izuzetno delotvorni, pre svega ako ih primenjujete pravilno, pišu “Večernje novosti”

Ne bi trebalo da ih progutate odmah, već ih postepeno otapajte u ustima ili pijte rastvorene u toploj vodi, čaju, mleku.

I obavezno koristite drvenu ili plastičnu kašiku, jer metal neutrališe lekovito dejstvo.

Kod angine pektoris, zapaljenja usne duplje i desni uzimajte kašičicu meda na svaka tri časa, najbolje kristalizovanog, idealno je da budete u ležećem položaju i ostavite da se polako otapa u ustima.

  [adsenseyu5]

Ako koristite i med u saću ili sa voštanim poklopcem, žvaćite ga nekoliko puta u toku dana.

Efikasno je i ispiranje grla ispijanjem propolisa u pola čaše vode, u koji je dodato 15, 20 kapi 20% alkoholnog rastvarača.

Možete da žvaćete i čist propolis, kada god se ukaže prilika jer efikasno uništava bakterije i sprečava da prodru u organizam, a štiti i zube.

(Skandalozno.rs, Izvor: b92.net)

  [adsenseyu2]

Budite prvi sa komentarom na članku "Tečno blago: Evo kako se pravilno konzumira med"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.