UKLONITE UMOR: Samo jedna čaša ovog soka daće vam energiju za ceo dan

Ilustracija

Smanjeni unos vitamina i slaba telesna aktivnost tokom zimskih meseci samo su neki od uzroka umora koji sa sobom često donosi pospanost, malaksalost i nedostatak energije.

Ako ste i vi njegove žrtve, sok od narandže i lanenog ulja pomoći će vam da brzo vratite energiju. Jednostavni šećeri koje naglo unosimo u organizam konzumacijom slatkiša brzinsko su rešenje za podizanje energije koje traje između 15 i 40 minuta.

Dugotrajniji učinak pružiće vam upravo narandža u kombinaciji sa lanenim uljem. Ona je bogata vitaminom C, kalcijumom i folnom kiselinom, a ulje je tu da uspori uzlazak voćnih šećera iz narandže u krvotok i tako osigurava ravnomerno stvaranje energije u trajanju od nekoliko sati.

To nije jedina prednost korištenja ove zdrave namirnice. Takođe će vam pomoći u prevenciji kardiovaskularnih bolesti i bolesti pluća, a recentna medicinska istraživanja prokazala su da redovno korištenje lanenog ulja smanjuje povišeni krvni pritisak.

Nutricionisti preporučuju da se koristi kao dodatak ishrani, ali bez termičke obrade jer bi kuvanje na visokoj temperaturi uništilo zdrave masnoće u ulju. Stoga ga dodajte u gotova jela, sosove, salate i supe.

Sok od narandže i lanenog ulja možete konzumirati svakodnevno, a njegova priprema je brza i jednostavna.

Sastojci: 3 oguljene narandže, 1 kašika lanenog ulja, 1 dcl hladne vode.

Priprema: Sve sastojke stavite u blender i dobro izmešajte. Ako nemate blender, ručno iscedite sok od narandže, u njega dodajte ulje i vodu pa dobro promešajte.

(zadovoljna.hr, foto: pixabay)

[adsenseyu4][adsenseyu4]

Budite prvi sa komentarom na članku "UKLONITE UMOR: Samo jedna čaša ovog soka daće vam energiju za ceo dan"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.