UPOZORENJE: 4 simptoma koja prethode infarktu!

stetoskop

Iako mnogi misle drugačlje, srčani udar se retko dešava „iz vedra neba“. Tačnije, telo pokušava da nas upozori danima ranije, nedeljama, nekada čak i mesec ili dva pre samog udara.

Iako mnogi misle drugačlje, srčani udar se retko dešava „iz vedra neba“. Tačnije, telo pokušava da nas upozori danima ranije, nedeljama, nekada čak i mesec ili dva pre samog udara.

Evo šta boja i oblik očiju govore o vama

Nažalost, kada shvatite da imate srčani napad, moglo bi biti već kasno da se spreči smrt ili trajno oštećenje srca.

Takozvani „tihi“ srčani napad, sa znakovima i simptomima koji su umereni ili se čine nepovezanim sa srcem dugo su zabrinjavali kardiovaskularnog eksperta dr Čonsija Krandala.

[adsenseyu1]

Nedavno je doktor kreirao specijalnu besplatnu video prezentaciju o četiri zlokobna upozoravajuća simptoma na koja treba posebno obratiti pažnju.

Četiri znaka o kojima govori dr Krandal su:

1. Bol u grudima, iako svaki bol u grudima ne mora da znači i srčani udar. Može se osetiti i bol u vratu, rukama, leđima, čak i vilici;

2. Drugi znak je znojenje i mučnina;

3. Treći znak su problemi sa disanjem;

4. četvrti znak je problem sa želucem.

Statistike pokazuju jasnu vezu između odgađanja lečenja simptoma srčanog udara i smrti ili oboljenja.

Zbog toga je veoma važno znati šta vaše srce želi da vam kaže znakovima upozorenja koji su prikazani u videu dr Krandala.

Iako je ovaj video pravljen radi edukacije, ubrzo je postao viralan i pregledan je pet miliona puta u samo nekoliko meseci.

[adsenseyu1]

Takvo interesovanje ne iznenađuje ako se uzme u obzir da je srčani udar ubica broj jedan u Americi, gde skoro milion ljudi svake godine doživi prvi srčani udar.

U navedenom videu dr Krandal priča istinitu priču o čoveku koji je zanemario simptome i umalo nije doživeo ono najgore – smrt.

Priča jeste strašna, ali u isto vreme i osvešćuje i upozorava da dobro otvorimo oči i ne zanemarujemo znake koje nam naše telo šalje.

(skandalozno.rs, b92)

2 komentara na "UPOZORENJE: 4 simptoma koja prethode infarktu!"

  1. imam ove ismtone mesecima i ništa…

    • Više odmora, spavanje noću od 21h, noć je za spavanje a ne dan, biljna ishrana, glogov čaj za jačanje srca, pobuditi ljubav u sebi prema prirodi, biti čista ljubav najmanje 12 sati dnevno… provoditi dan sa voljenim osobama, devojkom, prijateljima…TM-Tranacedentalna Meditacija i molitva svakodnevno…

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.