USVOJITE OVIH 10 ZDRAVIH NAVIKA i rešite se neprijatnog zadaha

usta

Foto: pixabay

Ako želite da tokom celog dana imate svež i prijatan dah, držite se ovih saveta!

Usvojite ove zdrave navike i zadah će vam biti svež i prijatan preko celog dana!

1. Jedite zdravu hranu

Loš zadah dolazi i zbog vrste hrane koju konzumirate, zato probajte sa dijetom koja podrazumeva hranu sa niskim procentom masti. Probajte da unosite brokoli, sladak krompir i sveže voće kako biste izbalansirali masti i učinili da vaš dah miriše prijatno.

Pored toga, pomoći će vam i šargarepe, jabuke i celer.

[adsenseyu5]

2. Perite zube i koristite konac svakodnevno

Nije dovoljno da samo perete zube, morate da ih čistite i koncem.  Uz pomoć konca možete da uklonite sve ostatke hrane do kojih četkica ne može da dođe.

3. Koristite tečnost za ispiranje usta koje sadrži jedinjenje cinka, a nema alkohola

Alkohol isušuje usta i vodi do porasta bakterija. Zato stomatolozi savetuju prirodnu tečnost za ispiranje koja je napravljena od nekoliko kapi esencijalnog ulja od nane, šolju vruće vode i kašiku sode bikarbone.

4. Nosite sa sobom sprej za osvežavanje daha

Kad god mislite da bi trebalo da osvežite dah, isprskajte nekoliko kapi u usta. Pored toga  listiće nane.

5. Redovno idite kod zubara

Redovna kontrola zuba održaće vaš dah svežim.

6. Pijte više vode

Voda će držati pod kontrolom bakterije u ustima.

7. Smanjite unos kafe, pijte zeleni sok

Neprijatan zadah imate i zbog konzumacije kafe, koja ima više kiseline od zelenog soka.

8. Perite i jezik

Neprijatan zadah nastaje i zbog bakterija koje se pojavljuju na jeziku

[adsenseyu1]

9. Žvaćite žvake koje sadrže ksilitol

Žvake moraju da budu bez šećera, kako biste imali prijatan dah.

10. Prestanite da pušite

Pored toga što će vam isušiti usta, nikotin u cigaretama može da spreči lučenje pljuvačke.

(Skandalozno.rs/N.D.,Dnevno.rs)

[adsenseyu2]

Budite prvi sa komentarom na članku "USVOJITE OVIH 10 ZDRAVIH NAVIKA i rešite se neprijatnog zadaha"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.