VAŠE DETE IMA PROBLEM SA NESANICOM: Pokušajte da REŠITE PROBLEM pomoću ovog naučnog objašnjenja

mobilni

Foto: Pixabay

Studija je pokazala da sedmoro od desetoro dece i devetoro od desetoro tinejdžera ima bar jedan mobilni telefon u svojoj sobi dok spavaju.

Mobilni telefoni u spavaćoj sobi vas mogu  držati budnim iako ih ne gledate.

Stručnjaci koji se bave uticajem modernih tehnologija na čovekov život objavili su studiju koja pokazuje da sedmoro od desetoro dece i devetoro od desetoro tinejdžera, imaju jedan od uređaja u svojoj sobi dok spavaju.

Više od polovine njih proverava svoj mobilni kada legne u krevet, pokazuje istraživanje koje je sprovela edukativna organizacija “Headmasters’ and Headmistresses’ Conference”.

[adsenseyu5]

Plavo svetlo koje emituju  displeji uređaja izvor su nesanice i problema sa spavanjem.

Brojna istraživanja su dokazala da plava talasna dužina smanjuje proizvodnju melatonina, hemijskog elementa u mozgu koji izaziva pospanost zbog čega mnogi teško zaspi i nema kvalitetan san.

– Deca nose elektronske uređaje u krevet i koriste ih celu noć. Uzbuđenost zbog brze komunikacije ima stimulišući učinak koji sprečava san – rekao je dr. Sajmon Arčer i istakao da se taj osećaj zadržava iako su mobilnii ili tableti isključeni.

Jelena KARLEUŠA progovorila o Duškovoj „prevari“: Turski mediji su me izvrgli RUGLU!

– Ako deca odrastaju sa poremećajima u spavanju, može doći do puno većih problema kao što su dijabetes – upozorava dr. Arčer

(Skandalozno.rs/Dnevno.rs/Izvor:Večernji list)

[adsenseyu2]

Budite prvi sa komentarom na članku "VAŠE DETE IMA PROBLEM SA NESANICOM: Pokušajte da REŠITE PROBLEM pomoću ovog naučnog objašnjenja"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.