Vlažne maramice nisu baš za SVE i za SVAKOG, budite pažljivi

Ilustracija

foto-ilustracija: pixabay.com

Devet od deset majki koristi vlažne maramice. O čemu treba voditi računa prilikom upotrebe.

U današnje vreme mame sebi olakšavaju posao u vezi s pitanjem higijene svojih beba. Devet od deset majki koristi vlažne maramice koje, inače, zauzimaju 65 posto tržišta proizvoda za dečiju higijenu, piše bebaimam.ba.

O čemu treba voditi računa prilikom upotrebe?
S mlekom ili losionom?

Izbor zavisi od navika. Žene koje koriste mleko za svoju higijenu, izabraće maramice s mlekom, a one koje više vole vodu, odlučiće se za maramice s losionom. Ipak, mleko, kao “bogatije”, bolje uklanja nečistoću prilikom promene pelena. Maramice na bazi losiona više odgovaraju licu, jer ne ostavljaju masni film na koži.

[adsenseyu5]

Zapamtite: bilo da su na bazi losiona ili mleka, vlažne maramice su hidratantne ako sadrže ulje cveta pamuka ili badema.

Ne upotrebljavajte je za ruke bebe mlađe od 18 meseci!

Mališani sisaju palac, stavljaju prste u usta, a losion i mleko iz maramica ipak nisu za to namenjeni! Iako nisu toksične, bolje je ne brisati bebi ruke maramicama pre nego što navrši osamnaest meseci. Najbolje je bebi ruke prati običnom vodom.

Kada ih izbegavati?

Ako je beba podložna alergijama (ako ima ekcem) ili ako pati od eritema na koži svakako izbegavajte maramice. Oprez, konzervansi!

Upotreba vlažnih maramica podrazumeva često otvaranje i zatvaranje kutije ili kese. Pored toga, uvek ih uzimamo više ili manje čistim rukama. Zbog toga, a i zbog sprečavanja razvijanja bakterija, vlažne maramice sadrže veći broj konzervansa od drugih kozmetičkih proizvoda. To je određena sigurnost.

Međutim, među konzervansima koji se koriste nalazi se i paraben koji je trenutno na lošem glasu, jer je alergen. Obavezno proverite da li se on nalazi među sastojcima.

[adsenseyu1]

Bolje se čuvaju u kutiji

Rok trajanja maramica zavisi od toga koliko su vlažne i od pakovanja. Izaberite one u kutiji pre nego u kesi. U svakom slučaju, možete ih čuvati tri meseca.

Upozorenje: Kad uzmete vlažnu maramicu da obrišete ruke odmah je bacite u kantu za smeće. Mnogi je koriste da bi, pored ruku, obrisali i mobilni telefon ili naočare ili torbu.

Na taj način ćete samo razmazati bakterije svuda okolo…

(Skandalozno.rs, Izvor: prirodni-lijek.com)

[adsenseyu2]

Budite prvi sa komentarom na članku "Vlažne maramice nisu baš za SVE i za SVAKOG, budite pažljivi"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.