Za svaki trening određena ishrana: 5 namirnica koje treba da jedete nakon vežbanja

Jačanje mišića razmišljanjem

Važno je znati šta je najbolji izbor za obrok posle treninga, a to pitanje može delovati zbunjujuće bez obzira da li vam je cilj mršavljenje, izgradnja mišića, ili jednostavno briga o telu i zdravlju.

Postoje mnoge preporuke šta jesi nakon treninga, koliko čega je organizmu stvarno potrebno i koja hrana to može da omogući, a mi smo izdvojili pet namirnica kojima možete da se počastite i apsolutno možete uživate nakon vežbanja!

Borovnice nakon vožnje bicikla
Slabost u mišićima nakon intenzivne vožnje bicikla? Borovnice nisu samo ukusne i praktične, već su i pravi rudnik antioksidanata, vitamina i minerala koji će pomoći da se opuste bolni mišići i ubrza oporavak.

Ananas za oporavak od aerobnih vežbi
Zasladite se ananasom koji je čuvar enzima bromelaina, prirodnog leka, protiv upalnog sredstva koje ublažava i leči bol i slabost u mišićima koji se pojavljuju nakon napornih aerobnih vežbi.

[adsenseyu1]

Pasulj nakon plivanja
Nakon napornog vežbanja, snižava se nivo kalijuma u telu što može da utiče na reflekse, kao i nervni i mišićni sastav. Šoljica kuvanog pasulja ima više od 900 miligrama kalijuma, a ta je količina je savršen dodatak supi i salati.

Mleko za zen posle joge
Vraćanje tečnosti i elektrolita koje ste izgubili putem znoja esencijalan je deo rutine nakon vežbanja.

Mleko je odlično za oporavak, jer sadrži elektrolite natrijuma i kalijuma u znatno većoj količini nego većina sportskih napitaka. Za dodatnu dozu proteina, preporučuje se bademovo mleko.

Zeleno povrće posle trčanja
Tamno lisnato povrće, poput spanaća i kelja, bogato je kalcijumom i magnezijumom, pa je idealno rešenje za grčeve u nogama koji se mogu pojaviti nakon trčanja. Dodajte i sok od limuna, jer će vitamin C poboljšati apsorpciju gvožđa.

(elle.rs)

[adsenseyu1]

Budite prvi sa komentarom na članku "Za svaki trening određena ishrana: 5 namirnica koje treba da jedete nakon vežbanja"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.