ŽELITE BLISTAV OSMEH: Izbeljivanje zuba može IZAZVATI ozbiljne probleme

usta

Foto: Pixabay

Žuta boja zuba je prirodna i ona je takva zbog koštanog tkiva. Naučnici tvrde da je izbeljivanje pogrešna odluka i da se time u velikoj meri oslabljuje zubna gleđ.

Iako mnogi smatraju da su žuti zubi odraz loše higijene, to zapravo ne mora uvek biti slučaj. Naučnici kažu da su požuteli zubi zapravo snažniji i zdraviji od belih. Oni objašnjavaju da je sjaj posle izbeljivanja zapravo plavo-bele boje, a dentin (koštano tkivo zuba) ispod nje prirodno žut. To stvara svetlo sivu ili svetlo žutu boju, a sam proces izbeljivanja je ono što slabi zube.

[adsenseyu1]

– Proizvodi za izbeljivanje sadrže vodonik – peroksid koji se širi kroz gleđ i uzrokuje promenu boje kojom zubi postaju belji – objašnjava Adriana Manso, gostujuća profesorka stomatologije na Univerzitetu “Britanska Kolumbija” u Vankuveru.

Američki ambasador Kajl Skot: NE MEŠAM SE u unutrašnje stvari Srbije, samo komentarišem!

Dodaje da proizvodi za izbeljivanje zuba mogu imati više nuspojava, poput oštećenja zubne gleđi, nadraženosti desni, osetljivosti zuba i još mnogo toga. Napominje da su neki od negativnih učinaka trajni i nemoguće ih je kasnije popraviti.

(Skandalozno.rs/Dnevno.rs/izvor: 24sata.hr)

[adsenseyu2]

Budite prvi sa komentarom na članku "ŽELITE BLISTAV OSMEH: Izbeljivanje zuba može IZAZVATI ozbiljne probleme"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.