Žene u ovom kineskom plemenu imaju NAJBOLJU KOSU na svetu, evo zbog čega!

Simptomi

foto: pixabay

U kineskom selu Huangluo žive žene iz plemena Jao koje imaju najbolju kosu na svetu – dugu, jaku, zdravu i bez ijedne sede vlasi, piše Stil.

Sa druge strane, dame sa naših prostora žale se na loš kvalitet ili oštećenja uzrokovana proizvodima punim hemije ili termičkim pomagalima za stilizovanje kose, koji su vlasi učinili suvim, beživotnim i sklonim pucanju i opadanju.

[adsenseyu5]

Ako ste i vi jedna od njih, ne bi bilo loše da poslušate savet žena kojima je kosa i u sedamdesetim godinama sjajna, bujna i bez ijedne sede dlake.

Naime, one svoju kosu peru pirinčanom vodom – vodom koja vam preostane kada skuvate pirinač. Tajna je u antioksidantima koja zrna pirinča otpuštaju tokom kuvanja, a koja neverovatno hrane vlasi kose.

Studije su pokazale da pirinčana voda sadrži i minerale i vitamin E, ali i da ima svojstva koja kosu čine elastičnom i sprečavaju oštećenja.

Takođe, ukoliko vam je kosa već oštećena, i tu može da vam pomogne pirinčana voda, jer sadrži inozitol, karbohidrat koji oporavlja vlasi.

[adsenseyu1]

Aminokiseline koje se takođe mogu naći u pirinčanoj vodi mogu da ojačaju koren kose, što pomaže kod opadanja i veće gustine, a nežna mekoća koja ostaje u kosi nakon ispiranja pirinčanom vodom čini je sjajnom do sledećeg pranja.

Treba li vam još neki razlog? Skuvajte pirinač i već večeras operite kosu vodom koja vam ostane od kuvanja!

(Skandalozno.rs, Izvor: kurir.rs)

[adsenseyu2]

Budite prvi sa komentarom na članku "Žene u ovom kineskom plemenu imaju NAJBOLJU KOSU na svetu, evo zbog čega!"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.